parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE: Ovo je prava istina o pucnjavi na Dorćolu u kojoj su pripadnici MUP ubili Luku Miškovića!

 

Nezavisni policijski sindikat Srbije saopštio je večeras da ubistvo policiji od ranije poznatog Luke Miškovića u nedelju na Dorćolu, u Beogradu, i rezultati Sektora unutrašnje kontrole MUP potkrepljuju tvrdnju tog sindikata da se mora pooštriti kažnjavanje napadača na policijske službenike.

Sindikat je u saopštenju precizirao da je Sektor unutrašnje kontrole utvrdio da je inspektor u civilu koji je u noći izmedju subote i nedelje bio u lokalu na Dorćolu, pucao i ubio Luku Miškovića, postupio u skladu sa Zakonom i policijskim ovlašćenjima.
 
Sindikat navodi da je ubistvu Luke Miškovića, počiniocu brojnih krivičnih dela, prethodila svadja ali i ranjavanje vlasnika lokala, a zatim i pucnji na policajce u civilu i pretnja ostalim gostima.
 
"Prisebnošću policijskog službenika, prema rečima očevidaca, spaseni su brojni životi, jer se Mišković, vidno pripit, nakon svadje u lokal vratio sa dva pištolja iz kojih je pucao", navodi Sindikat.
 
Sindikat dodaje da su očevici zahvalni policajcu jer im je spasao živote, dok se "s druge strane otvaraju brojna pitanja neupućenih", a "pojedini mediji pokušavaju da zamenom teza od kriminalca naprave žrtvu".
 
Sindikat navodi da je Mišković već od ranih 1990-ih godina "počeo da niže krivična dela" trgovine narkoticima, nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda.
 
"Mišković je napao i policijske službenike kada su zahtevali da se legitimiše. Umesto lične karte na policijske službenike potegao pištolj i pucao. Tom prilikom je i ranjen. Ovo samo potkrepljuje tvrdnje koje je Nezavisni policijski sindikat Srbije više puta tražio – da se kaznena politika za napadače na policijske službenike mora pooštriti", piše u saopštenju.
 
Sindikat ocenjuje da je "sramno da mediji sada pokušavaju od nekog sa ozbiljnim krivičnim dosijeom naprave žrtvu".
 
"Time se direktno otvara put da se policijski službenik koji je po Zakonu postupio i spasao živote gradjana, stavi u položaj krivca. Kao sindikat koji štiti prava radnika MUP-a, više puta smo stali iza kolega koji su se našli u sličnoj ili istovetnoj situaciji, i to ćemo učiniti i ovog puta ukoliko bude potrebe", zaključio je Nezavisni policijski sindikat Srbije.

 

Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Letnji kamp Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Letnji kamp Jutarnja kafica
14:00 Letnji kamp - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live