Izvor:
02.11.2017 u 21:28
0

I 150 zatvorenika potpisalo peticiju da ubice dece u Srbiji dobiju doživotnu kaznu!

Za izmenu krivičnog zakona, odnosno, uvođenje doživotne kazne za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica, prikupljeno je oko 150.000 potpisa, kaže osnivač fondacije "Tijana Jurić".

– Čoveka koji mi je ubio dete pomilovala je naša država u trenutku izricanja kazne. Zašto se za takve zločine izriču takve presude? Posle dve trećine kazne imaju pravo na otpust, neko može da im potpiše da zbog dobrog izađu na slobodu. Po izlasku iz zatvora će ponoviti to delo. Ja sam gledao čoveka koji je ubio moje dete, za njega nema pomilovanja. Takvima ne treba dati drugu šansu – rekao je Igor Jurić.

Dodaje da je i statistika na njegovoj strani i da zato i za najteže osuđenike najhumanije da ostanu u zatvoru, baš zato što je velika verovatnoća da će ponoviti isto delo čim se nađe na slobodi.

– Ako gledate statistiku, pogledajte broj povratnika. Kod nas su 72 zatvorenika osuđena na maksimalne kazne, za 35 zatvorenika tražimo kaznu, a čak 80 odsto su povratnici. Daću vam primere: Dušan ilić je bio u zatvoru zbog razbojništva, ubio je ženu dok je bio na vikendu, ubio je i u ćeliji. Kad je amnestiran, opet je ubio, pa silovao ženu. Darko Kostić je ubio ženu od 70 godina, pušten posle sedam godina i ubio je devojku – navodi Jurić.

On kaže da su se prilikom predloga za uvođenje doživotne smrtne kazne konsultovali s Pravnim fakultetom u Novom Sadu, i sa ljudima iz struke.

– Više od 35 sudija je potpisalo, kao i više od 150 zatvorenika Centralnog zatvora – otkriva Jurić.

Naglašava da zločinci ne treba da budu pomilovani samo zato što kao razlog za navodno neuračunljivo ponašanje navode to da su i sami nekada bili zlostavljani.

– Ko to uradi, mora da zna da ne može više da kroči na slobodu. Svi smatraju da ono što se desilo mora da se promeni i ovo je početak. Poslanici su tu zbog nas građana i hajde da nas saslušaju jednom u životu – poručio je otac ubijene devojčice.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter