Izvor:
02.11.2017 u 21:34
0

Doživotne kazne za Kumanovsku grupu!

Krivični sud u Skoplju osudio je danas sedam članova tzv. "Kumanovske grupe" na doživotne kazne zatvora zbog terorizma, dok su ostali pripadnici te grupe dobili dugogodišnje kazne, prenosi RTS.

Pripadnici Kumanovske grupe i njihovi pomagači, njih 37, optuženi su za terorističke napade u delu Kumanova nazvanom "Divo naselje".

Od ukupno 37 članova te grupe i njihovih pomagača, svi muškarci albanske nacionalnosti, 33 osobe su proglašene krivim, a četvorica su oslobođena.

Zatvorsku kaznu od 40 godina dobilo je njih 13, šestorica su osuđena na po 20 godina, jedan je dobio 18 godina, dvojica 14 godina, dvojica 13 i dvojica 12 godina zatvora.

Presude su pročitane pred advokatima, rodbinom i novinarima, jer su optuženi izvedeni iz sudnice zato što su uzvikivali "UČK" i pevali albansku himnu, prenose makedonski mediji.

Presuda ovoj grupi trebalo je da bude donesena 17. oktobra, ali je odložena zbog lokalnih izbora.

Tužilaštvo je tvrdilo da je "Kumanovska grupa"odgovorna za sukob sa policijom u maju 2015. godine u Kumanovu, i da je pre toga, u aprilu 2015. napala i policijsku stanicu u Gošincu.

Sudski proces počeo je u junu 2015. godine tačno devet meseci nakon što su se u kumanovskom naselju Divo pripadnici "Kumanovske grupe" sukobili sa specijalnom policijom, a u dvodnevnim sukobima, 9. i 10. maja poginulo je osam policajaca, a 42 su teško povređena.

Tom prilikom poginulo je i 10 pripadnika "kumanovske grupe".

Za terorizam je optuženo ukupno 30 pripadnika te grupe.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter