Izvor:
03.11.2017 u 14:19
0

Ubistvo Jelene Marjanović trajalo 2 minuta: Forenzičari tvrde da je napadač bio izuzetno BESAN! (foto)

Prema rečima forenzičkog psihologa Milana Kostića, glava je najvitalniji deo tela, te povrede koje se nanose udarcima u nju u nekom sukobu koriste se kao siguran dokaz da napadač želi da žrtvi nanese tešku povredu ili smrt.

Tragična sudbina pevačice iz Borče, Jelene Marjanović, potresa Srbiju već 19 meseci. Misterija koja se vezuje za njeno ubistvo, ali i nestanak ni dan danas ne jenjava. Ubica je pevačicu napao s leđa, nakon čega joj je zadao devet udaraca oštrim predmetom u glavu.

Prema rečima forenzičkog psihologa Milana Kostića, glava je najvitalniji deo tela, te povrede koje se nanose udarcima u nju u nekom sukobu koriste se kao siguran dokaz da napadač želi da žrtvi nanese tešku povredu ili smrt.

– Smrtne povrede se najviše vezuju za gornji deo tela. Kada neko iznese odbranu da to nije hteo da učini, to se u sudskoj praksi ne priznaje kao tačan iskaz nego se uzima kao teška povreda u kojoj postoje ubilačke namere – pokušaj ubistva. Ne može da ako napadač nekog gađa u glavu da kaže "nisam hteo". Napad na glavu se uzima kao vrsta dokaznog materijala za teške povrede ili ubistvo. Taj napad na glavu je dokaz ubilačke namere – objašnjava forenzički psiholog Milan Kostić.

Kostić dodaje da su povrede na glavi Jelene Marjanović nanete jedna za drugom, te se samim tim govori o ubistvu iz strasti.

– Povrede u nizu koje kratko traju ukazuju na to da je ubica u stvari iskalio bes – kaže Kostić.

Gledano sa psihološke strane svaki čovek zna da povreda glave ukoliko je ozbiljna može da izazove velike posledice ili smrt.

– Konkretno, kada jeu pitanju jelenin slučaj može da se zaključi da su udarci bili dovoljni za postizanje cilja i da je postojala namera da dođe do smrti pokojnice. To se pokazuje tokom sleda dogđaja: osoba gubi svest, pada, ne daje znake života. To je dovoljno da napadač završi akciju – dodaje Kostić.

Prema njegovim rečima, ženske osobe su one koje najčešće trpe ovakvu vrstu oštećenja.

Zoran Marjanović uhapšen je godinu i po nakon ubistva, i nalazi se u pritvoru od 15. septembra. Marjanović da je umešan u ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila, u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči. Njemu je još tada određen pritvor do 30 dana kako ne bi uticao na svedoke, koji je kasnije produžen, a istraga je još u toku.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter