Izvor:
05.11.2017 u 23:39
0

PROTESTI PROTIV PUTINA U MOSKVI: Privedeno 380 demonstranata! (foto)

Moskva — Ruska policija privela je više od 380 demonstranata širom zemlje na protestima protiv predsednika Vladimira Putina, saopštava nevladina organizacija OVD-info.

– Prema informacijama kojima raspolažemo, privedeno je 380 osoba, od kojih 13 u Sankt Peterburgu i 346 u Moskvi – navela je ta organizacija.

Policija je sa svoje strane saopštila da su samo u Moskvi privedene 263 osobe jer su "remetile javni red i mir". Državna agencija TASS prenela je su "neki privedeni imali noževe i bejzbol palice".

Policija je ranije zabranila ta okupljanja.

Protest je organizovao opozicionar Vjačeslav Malcev, koji je bio kandidat na parlamentarnih izborima u Rusiji 2016. godine.

Malcev je napustio Rusiju i živi u Francuskoj. Zalaže se za "narodnu revoluciju" putem protesta širom Rusije. Poznat je video bloger i jedan od najpopularnijih nacionalista u Rusiji.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter