Izvor:
20.11.2017 u 15:58
0

TRAGEDIJA U NIŠU: Okrivio lekare za smrt žene i bebe, pa dobio jezivu poruku!

Aleksandar Kostić iz Niša, kojem su supruga Ivana i ćerkica Vera letos umrle na porođaju u Beogradu, prijavio je policiji pretnje smrću!

Kostić se prošle nedelje obratio niškim inspektorima tvrdeći da je sa nepoznatog broja dobio SMS poruku u kojoj je stajalo: "Pi*ko, mrtav si!" Posle svega što je prošao poslednjih nekoliko meseci, ova poruka ga je jako uznemirila, pa je rešio da to prijavi policiji.

– Kostić je rekao da ni sa kim nije u svađi i da ne zna zašto bi mu neko pretio smrću. Na pitanje inspektora da li je imao nekih problema u poslednje vreme, ispričao je da je u toku postupak zbog tragedije koja ga je zadesila, to jest smrti žene i bebe. Takođe je rekao da tim povodom, osim neprijatnosti koje je imao sa lekarima i osobljem bolnice u Beogradu, niko mu dosad nije pretio ili na drugi način ugrožavao život – kaže izvor jednog novinskog lista blizak istrazi.

Kako objašnjava sagovornik, policija je slikala poruku i po nalogu tužilaštva pokrenula istragu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti.

– U toku je utvrđivanje identiteta osobe koja je slala poruku. Nakon toga ona će biti pozvana na razgovor i tek tada će se znati da li pretnje imaju veze sa tragedijom Aleksića ili nečim drugim –dodaje izvor.

Podsetimo, Kostićeva supruga Ivana je u sedmom mesecu trudnoće 21. juna primljena na nišku ginekološko-akušersku kliniku, ali je već tri dana kasnije prebačena za Beograd zbog lošeg zdravstvenog stanja. Iz Urgentnog centra prebačena je na odeljenje akušerskog intenzivnog lečenja u GAK Višegradska. Međutim, nakon laboratorijske obrade i terapije, stanje majke i deteta se pogoršalo i odlučeno je da uradi hitan carski rez. Rođeno je živo žensko dete, teško svega 800 g, ekstremno nezrelo, ali je mala Vera preminula 28. juna na Institutu za neonatologiju, posle svega tri dana života. U međuvremenu se i Ivani pogoršalo funkcionisanje jetre i bubrega, pa je 2. jula, četiri dana nakon ćerkice, i ona umrla.

Osam dana nakon Ivanine smrti, članovi komisije za unutrašnji stručni nadzor Kliničkog centra u Nišu saopštili su da nije bilo propusta u lečenju porodilje, a njen suprug i roditelji nisu želeli da komentarišu nalaze komisije.

Pravda za Ivana i Veru

Tragično preminule majka i beba sahranjene su na niškom Novom groblju 5. jula, a na Fejsbuku je oformljena i grupa "Pravda za Ivanu i Veru", koju je za kratko vreme zapratilo više od 4.000 Nišlija. U grupi su, između ostalog, objavljene i sumnje da je tragični događaj posledica neadekvatnog lečenja. Suprug Aleksandar obratio se u ovoj grupi potresnom porukom na dan sahrane, a potom i nedelju dana kasnije, kada u GAK u Kliničkom centru Niš nisu hteli da prime njegov zahtev za izdavanje medicinske dokumentacije u vezi sa lečenjem njegove supruge.

Izvor: Informer.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter