Izvor:
25.11.2017 u 04:06
0

Pokradeni Srbi na Kosmetu: Lopovi im otimaju sve što stignu!

U noći između utorka i srede, još nepoznati lopovi ukrali su iz dvorišta porodice Portić, u samom centru Goraždevca, kravu i bika. Po rečima Miloša Dimitrijevića, predstavnika Privremenog organa opštine Peć, posle krađe stoke, lopovi su na oko dve stotine metara od kuće Portića, ukrali kombi u vlasništvu Nikole Jovanovića, a potom i auto i frezu u vlasništvu Branka Stevanovića, pišu "Novosti".

Ovim krađama, učestalim poslednjih meseci, nedavno su u centru Goraždevca ukradene četiri krave, meštani ostaju bez egzistencije. Osnovni izvor prihoda braći Nenadu i Vesku Portiću jeste upravo poljoprivreda i stočarstvo – ističe predsednik Dimitrijević i dodaje da policija i dalje traga za počiniocima, ali da ni prethodni lopovi nisu pronađeni.

Zbog toga su meštani ove srpske enklave nadomak Peći ogorčeni i uplašeni i na sastanku u petak zatražili su od komandira kosovske policije da zaštiti njih i njihovu imovinu.

Zbog velikog nezadovoljstva među žiteljima najavili smo i proteste, jer se sve ove pljačke izvode sa ciljem da nas zastraše i navedu na iseljavanje – kaže za "Novosti" Dimitrijević.

Oko 800 Srba koji ovde žive dalo je komandiru policije ultimatum od četiri dana da pronađe počinioce poslednje pljačke. Inače, posle oružanog napada na spomenik žrtvama NATO u centru sela 2016. godine, humanitarnom pomoći kupljene su kamere i uveden je video-nadzor kojim je pokriveno čitavo selo, što bi, veruju meštani, trebalo da bude od pomoći kosovskoj policiji pri pronalaženju kradljivaca.

Happytv.rs/Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter