Izvor:
10.01.2018 u 19:11
0

PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE MARJANOVIĆA: Da li je u vreme Jeleninog ubistva kod Zorana postojala duševna bolest?!

Psihijatrijsko veštačenje Zorana Marjanovića, koji je osumnjičen da je ubio Jelenu Krsmanović, obavljeno je u ponedeljak u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića, naložilo je, nakon što je saslušalo sve svedoke, psihijatrijsko veštačenje Marjanovića, kako bi se utvrdilo da li je bila isključena ili smanjena uračunljivost osumnjičenog prilikom ubistva supruge Jelene, za koje je osumnjičen.

Ovo veštačenje ukazaće na to da li je u vreme Jeleninog ubistva kod Zorana Marjanovića postojala duševna bolest, privremena duševna poremećenost, zaostali duševni razvoj ili druga teža duševna poremećenost.

Takođe, veštak u tužilaštvu, ako je utvrdio prisustvo nekog poremećaja duševnog stanja, dati mišljenje o njegovom uticaju na sposobnost Marjanovića da shvati značaj svog dela ili upravlja svojim postupcima.

Forenzički psiholog Milan Kostić rekao je da se u sudskoj praksi pokazalo da osoba koja godinu i po dana bez zadrške javno priča o smrti svoje žene najčešće psihopata.

On je na osnovu činjenica, objavljenih tekstova, ali i izjava koje je godinu i po dana za medije davao Zoran Marjanović, napravio profil njegove ličnosti i zaključio da je Marjanović narcisoidni čovek.

– Zasada može da se kaže da je u pitanju čovek koji o svojim postupcima i ponašanjima nedovoljno objektivno sudi. A kada te događaje prikazuje drugima, nastoji da sebe po svaku cenu zaštiti, rekao je tada Kostić.

Da li je ovo mišljenje i stručnjaka koji su veštačili Marjanovića, biće poznato nakon što njihovo mišljenje stigne u Više tužilaštvo.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/GlavneVesti, Facebook/Link Management

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter