Izvor:
18.01.2018 u 15:29
0

Direktor srpske policije tvrdi: Zapaljeno vozilo više puta prodato, traži se poslednji kupac!

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je da je zapaljeni automobil iz kojeg je, kako se sumnja, pucano na Olivera Ivanovića pripadao Srbinu iz Austrije.

On je dodao da je vozilo više puta potom prodavano i policija pokušava da sazna ko je poslednji kupio taj automobil.

"Odmah po ubistvu Olivera Ivanovića Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo predistražni postupak u pravcu krivičnog dela terorizam. Mi imamo određena saznanja, dobili smo jedan trag ka vozilu iz kojeg je navodno izvedeno ubistvo, imamo podatke o vlasniku tog vozila", rekao je Rebić za RTS.

On je potvrdio da je reč o, kako su pisali mediji, davno preminulom Srbinu iz Austrije.

"Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodato i mi pokušavao da saznamo ko je poslednji kupac tog vozila", istakao je direktor policije.", kazao je on.

Prema njegovim rečima, srpski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršioce ubistva Olivera Ivanovića.

"Trag vodi ka vozilu koje je korišćeno za izvršenju krivičnog dela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo da pribavimo druge podatke. Da ne bih ugrozio istragu, ne bih mogao više detalja da kažem", napomenuo je Rebić.

Direktor policije je podsetio da se Srbija više puta obratila Euleksu i Unmiku sa zahtevom da se srpski organi uključe u vođenje istrage, ali da odgovora još nema.

"Čuo sam se više puta sa šefom euleksa, apelovao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to ovde proverili u Srbiji, ali i ponovio zahtev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u preistražnom i istražnom postupku", ukazao je Rebić.

Direktor policije je rekao da "profesionalno veruje da će Euleks i Unmik odgovoriiti na zahteve Srbije".

"Verujem i u srpsku policiju i BIA i da ćemo, zahvaljujući ljudskim i materijalnom resursima, moći da nađemo izvršioca i nalogodavca ubistva", zaključio je Rebić.

b92.net
Foto: mup srbije, tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter