Izvor:
30.01.2018 u 19:51
0

UHAPŠENI U BEOGRADU: Novac od poreske utaje ubacili u legalne novčane tokove!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji s Poreskom upravom, uhapsili su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, dok se jedan od uhapšenih sumnjiči i za poresku utaju.

Policija je uhapsila Beograđane D. L. (1972), D. S. (1953), I. L. (1977) i N. G. (1978).

Osumnjičeni D. L. se tereti da je, pored pranja novca, izvršio i krivično delo poreska utaja, tako što je, u periodu od 2014. do 2017. godine, izbegao plaćanje poreza, PDV-a i poreza na dohodak u ukupnom iznosu od 20.535.701 dinar.

Takođe, sumnja se da su njih četvorica izvršili krivično delo pranje novca tako što su, u istom vremenskom periodu, u nameri da prikriju nezakonito stečen novac poreskom utajom, sredstva uplaćivali na račune fizičkih lica, koja sa osumnjičenim D. L nisu imala nikakav poslovni odnos.

Novac su, kako se sumnja, koristili za plaćanje usluga dobavljačima za izvođenje građevinskih radova na stambenim objektima na teritoriji Beograda i na taj način novac od poreske utaje ubacili u legalne novčane tokove.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/MePinkm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter