Izvor:
20.02.2018 u 03:50
0

BEBA IZ KNJAŽEVCA PREMINULA OD GLADI A NE OD PROMRZLINA: Mesec dana pritvora roditeljima!

Istraga treba da utvrdi da li su roditelji počinili krivična dela napuštanja nemoćnog lica, zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica.

Osnovni sud u Knjaževcu prihvatio je predlog zaječarskog tužilaštva i odredio jednomesečni pritvor Darku Đorđeviću (33) i Milici Janković (28) iz Knjaževca čija je tromesečna beba prošle nedelje preminula od gladi. Sudija Milena Pavlović izjavila je da ih istraga tereti za četiri dela.

Pritvor im je određen u trajanju do mesec dana i istraga treba da utvrdi da li su oni počinili krivična dela napuštanje nemoćnog lica, zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica – kaže sudija za jednu novinu i pojašnjava da ih pored okolnosti koje su dovele do smrti tromesečne devojčice tereti i za zlostavljanje i zanemarivanje starije devojčice Sare (3) i dečaka Vuka (2).

Mališanima su nakon hapšenja slabovidih roditelja određeni hranitelji koji su trenutno sa njima na Dečjoj klinici u Nišu. Vanbračnim supružnicima preti kazna od jedne do osam godina zatvora jer je obdukcijom potvrđeno da je beba preminula od gladi.

ODBIJALA DA JEDE

Naime, kobnog dana, roditelji su pozvali bolnicu i rekli im da njihova beba odbija da jede. U bolnici su im rekli da se hitno jave lekaru. Roditelji su se ubrzo pojavili u bolnici, a lekar je odmah ustanovio da je beba preminula.

Doktor je pozvao policiju koja se potom uputila u kuću ovog para gde je pronašla još dvoje dece koja su se smrzavala. Kako saznajemo, dečak i devojčica koji su zbrinuti u bolnici imali su promrzline šaka i stopala.

Deca su bila vidno zapuštena. Konsultovan je dermatolog zbog ujeda buva ili drugih insekata na koži. Dodeljena im je hraniteljka koja je sa njima na klinici. Biće zadržani na opservaciji nekoliko dana – kažu u KC Niš.

U komšiluku su svi šokirani ovim događajem. Za jednu novinu su rekli da, čak, da nisu ni znali da je Milica bila trudna sa trećim detetom.

Darko i Milica se nisu družili sa komšijama. Bili su ljubazni i uvek su se uljudno javljali. Uvek su sa sobom vodili svoje dvoje dece. Ne mogu da verujem da se ovo desilo – rekla je Ružica Vukadinović, koja živi u blizini kuće ove porodice.

DEDA I BABA NISU NIŠTA PRIMETILI

Roditelji uhapšenog Darka Đorđevića, takođe žive u Knjaževcu, ali je čudno da nisu primetili da su im unučići toliko zapušteni i životno ugroženi. Navodno su poslednji put bili u kući, koja više podseća na deponiju, septembra prošle godine, kada su im pomagali da spreme zimnicu.

Imali su veliku tragediju. Istog dana, 8. novembra prošle godine, kada se rodila mala Maša, preminulo im je unuče od ćerke i bili su okupirani tom tragedijom – kaže rodbina.

Oni su prihvatili da sahrane bebu, ali je troškove snosio Centar za socijalni rad.

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter