13°C

Beograd

BUKTI POLITIČKI SUKOB NA KOSOVU: Bomba na kuću predsednika Komisije za demarkaciju!

Na terasi kuće predsednika Komisije kosovske vlade za demarkaciju sa Crne Gore, Murata Mehe, pronađena je eksplozivna naprava.

- Timovi se nalaze na licu mesta, gde je pronaden sumnjivi predmet na terasi kuće porodice Meha - izjavila je Fljorije Ahmeti iz tzv. Kosovske policije .

Na licu mesta, pored policije, nalaze se i vatrogasci, hitna pomoć i jedinice za deaktiviranje eksplozivnih naprava, dok je kompletna ulica blokirana.

Dojava o bombi stiže samo nekoliko sati nakon što je tokom sednice Komiteta spoljnih poslova u jednoj od sala kosovske skupštine, a na kojoj se raspravljalo o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji, bačen suzavac.

Istovremeno, kamenovana je i zgrada kosovske vlade.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji osudio je podmetanje eksplozivne naprave u porodičnoj kući Murata Mehe i poručio da je to krivično delo i istovremeno upozorenje s ciljem uznemiravanja i sa tendencijom gaženja vladavine zakona na Kosovu.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Veselji kaže da je reč o ozbiljnom prekršaju koji je u suprotnosti sa moralom albanskog naroda.

Veselji je poručio da počinioci treba da budu identifikovani i privedeni pravdi kako ne bi ostali anonimni i nekažnjeni.

- Naši građani moraju da imaju poverenje da kosovske vlasti mogu u potpunosti da im obezbede sigurnost, javni red i vladavinu prava - poručio je Veselji.

Tanjug
Foto; Wikipedia.org

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar