BUKTI POLITIČKI SUKOB NA KOSOVU: Bomba na kuću predsednika Komisije za demarkaciju!

 

Na terasi kuće predsednika Komisije kosovske vlade za demarkaciju sa Crne Gore, Murata Mehe, pronađena je eksplozivna naprava.

- Timovi se nalaze na licu mesta, gde je pronaden sumnjivi predmet na terasi kuće porodice Meha - izjavila je Fljorije Ahmeti iz tzv. Kosovske policije .

Na licu mesta, pored policije, nalaze se i vatrogasci, hitna pomoć i jedinice za deaktiviranje eksplozivnih naprava, dok je kompletna ulica blokirana.

Dojava o bombi stiže samo nekoliko sati nakon što je tokom sednice Komiteta spoljnih poslova u jednoj od sala kosovske skupštine, a na kojoj se raspravljalo o ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji, bačen suzavac. 

Istovremeno, kamenovana je i zgrada kosovske vlade.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji osudio je podmetanje eksplozivne naprave u porodičnoj kući Murata Mehe i poručio da je to krivično delo i istovremeno upozorenje s ciljem uznemiravanja i sa tendencijom gaženja vladavine zakona na Kosovu.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Veselji kaže da je reč o ozbiljnom prekršaju koji je u suprotnosti sa moralom albanskog naroda.

Veselji je poručio da počinioci treba da budu identifikovani i privedeni pravdi kako ne bi ostali anonimni i nekažnjeni.

- Naši građani moraju da imaju poverenje da kosovske vlasti mogu u potpunosti da im obezbede sigurnost, javni red i vladavinu prava - poručio je Veselji. 

Tanjug
Foto; Wikipedia.org

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro