13°C

Beograd

SPREČENI ORUŽANI OBRAČUNI BAJKERA: Pet stranaca proterano iz Srbije, 15 ne sme preko granice!

Petoro stranaca, pripadnika bajkerske grupe "Banditos", proterano je iz Srbije, a za još 15 policija je izrekla meru zabrane ulaska u našu zemlju, nakon saznanja da su planirali oružane obračune u nekoliko naših gradova, ekskluzivno saznaje "Blic".

Kako ovaj dnevni list saznaje, akcija privođenja petorice "Banditosa" izvedena je u Kragujevcu i Pančevu, nakon čega su proterani iz Srbije. Trojica proteranih su iz Švedske, a dvojica iz Nemačke.

- Pripadnicima "Banditosa" je izrečena mera otkaza boravka u Srbiji i mera zabrane ulaska u zemlju na dve godine. Mera zabrane ulaska u Srbiju izrečena je za još 15 pripadnika ove bajkerske grupe, koji, ukoliko se pojave na granici, neće moći da uđu u našu zemlju - kaže za "Blic" izvor iz MUP Srbije. Svi "Banditosi" kojima je izrečena mera zabrane ulaska u Srbiji, strani su državljani, uglavnom Švedske i Nemačke.

Prema saznanjima "Blica", petorica "Banditosa" koji su proterani iz Srbije važe za najviđenije vođe ove bajkerske grupe u Evropi. Među njima su Šveđani Andres Gustafson i Patrik Rikinen, kao i Nemac Benjamin Buhmaer. Njihovo privođenje izvedeno je na osnovu operativnih podataka Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koja bajkerske grupe već duže vreme drži pod "prismotrom".

- Već odavno postoji bezbednosni rizik od pripadnika ove bajkerske grupe. Postoje informacije da su planirali oružane obračune sa pripadnicima suprostavljenih grupa, prvenstveno sa grupom MC Hells Angels - kaže izvor ovog beogradskog lista.

Prema tvrdnjama istog izvora, planirane obračune između dve bajkerske grupe ubrzao je napad na jednog od najuticajnijih pripadnika "Banditosa" u Srbiji - Milana Milog Sjekloću, kojeg su dvojica pripadnika "Anđela" napala nožen i bejzbol palicom. Oni su pokušali da mu otmu motocikl, vredan nekoliko desetina hiljada evra, kao i prsluk koji je najvažniji deo njihove moto-opreme. Sjekloća je tom prilikom uzvratio nožem i ranio jednog od napadača, uhapšen je i zadržan u pritvoru.

Pripadnici i "Banditosa" i "Anđela pakla" u Srbiji važe za osobe koje vuku podebele kriminalne dosijee. "Anđeli" u Srbiji su navodno povezani sa "Pink Panterima" i prodajom ukradenog nakita, dok su "Banditosi" brojčano najmanja, ali najagresivnija grupa.

Blic/HappyTv.rs
Foto: Wikipedia

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar