Izvor:
22.06.2018 u 13:42
0

Evri u donjem vešu, kokain u cigaretama i ničiji duvan…

Carinici su u saradnji sa policijom zaplenili u četvrtak na graničnom prelazu Gradina 15.000 neprijavljenih evra i manju količinu kokaina, dok su na železničkoj stanici u Preševu u praznim kupeima otkrili rezani duvan bez vlasnika, saopšteno je danas iz Upravde carina.

Na graničnom prelazu Gradina, dvojica nemačkih državljana turskog porekla koja su bila u BMW nemačkie registracije rekli su da nemaju ništa da prijave, ali je prilikom detaljnog pregleda u suvozačevoj paklici cigareta pronađena je manja količina kokaina, zbog čega je putnik poveden na lični pretres.

Carina navodi da je putnik, na putu od automobila do carinske prostorije u nadi da carinici neće primetiti, izvadio iz donjeg veša svežanj novčanica i pokušao da ih stavi u torbicu koja je već bila pregledana.

Carinicima to međutim nije promaklo, pa su posle ličnog pretresa prebrojali novac i ustanovili da se radi o sumi od 28.650 evra.

Kako je i u vozačevoj torbici pronađeno 3.350 evra, a putnici su naveli da je pronađeni novac zajednički, svakom ponaosob je vraćen iznos od 10.000 evra, a ostatak od 12.000 je privremeno zadržan.

Istoga dana, malo posle ponoći, na ulaznoj strani želeničke stanice u Preševu, zaplenjeno je 20 kilograma rezanog duvana.

Prekršaj je otkriven kada su carinici radi kontrole ušli u voz koji je saobraćao od Soluna do Beograda i u tri prazna kupea prvog vagona otkrili krijumčarenu robu.

Reč je 20 kartonskih kutija i četiri kese rezanog duvana, ukupne težine oko 24 kilograma, sakrivenih ispod sedišta.

Kako niko od putnika nije prijavio da je duvan njegov, pa je zaplenjena roba predata carinskoj ispostavi u Preševu.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter