Izvor:
19.08.2016 u 19:06
0

JOŠ JEDNA PORODIČNA TRAGEDIJA: Prebio suprugu do smrti u BARANDI!

Biljana M.J. (32) iz Barande preminula je u Urgentnom centru dan nakon što ju je nevenčani suprug, Nikola Popov (29), pretukao.

Popovu je Viši sud u Pančevu odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom.

Biljanu M.J. je nevenčani suprug pretukao u utorak, a narednog dana je preminula u Urgentnom centru u Beogradu, gde je prebačena iz pančevačke bolnice.

Iza pokojne Biljane ostao je njen petogodišnji sin iz prethodne veze.

U Srbiji je od početka godine u porodičnom nasilju ubijeno 18 žena. Prema rečima koordinatorke Sigurne kuće Beograd, Vesne Stanojević, broj ubijenih žena je odprilike isti kada se uporedi sa prethodnom godinom ali, dok je 2015. godine jedno masovno ubistvo u Kanjiži znatno podiglo ukupan broj ubijenih, ove godine se ta ubistva događaju kontinuirano i periodično.

Imali smo slučaj u maju prošle godine kada su u jednom danu ubijene čak četiri žene, što je znatno podiglo ukupan broj ubijenih. Ove godine, osim u Žitištu gde su ubijene dve žene, imamo češća pojedinačna ubistva žene – naglašava Vesna Stanojević.

Od 1. januara do 17. avgusta 2015. godine ubijeno je 29 žena, dok je u istom periodu ove godine ubijeno 18, što ukazuje na smanjenje broja ubistava žena. Međutim, kada se pogleda ukupan broj ubijenih po godinama, primećuje se da on varira iz godine u godinu i da nema pravila. Ostaće upamćena 2013. godina kada je ubijen najveći broj žena, čak 46.

Izvor: Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter