Izvor:
23.07.2018 u 07:00
0

VELIKA PRIVILEGIJA: Brnabićeva danas udarcem u zvono zatvara Njujoršku berzu!

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić imaće danas privilegiju da, tradicionalnim udarcem u zvono, zatvori Njujoršku berzu. Nakon toga Brnabićeva će se sastati sa Stejsi Kaningham, predsednicom Njujorške berze, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Kaningham je u maju ove godine, postavljena na čelo kao prva žena, predsednica Njujorške berze, još od njenog osnivanja pre 226 godina.

Na Njujorškoj berzi svakog dana, još od kraja 19. veka, zvonom označavaju početak i kraj rada berze. Zvono kao signal za otvaranje i zatvaranje berze uvedeno je 1903. godine. Njujorška berza je 1995. godine uvela tradiciju redovnog pozivanja visokih zvanica koji imaju čast da označe početak i kraj rada berze, udarcem u zvono: političara, poznatih ličnosti, biznismena, kao i predstavnika međunarodnih organizacija i građani.

Poslednji koji su imali čast da zatvore Njujoršku berzu, bili su menadžment i gosti kompanije Koka-Kola, u petak, 20. jula, a među poznatima koju su kao specijalni gosti zatvorili berzu bili su i Novak Djoković, nekadašnji generalni sekretar UN Ban Ki-mun, rukovodstvo i partneri NASA, košarkaška zvezda Majkl Džordan, dizajner Ralf Loren, i drugi.

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/Тovarisc Lanke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter