Izvor:
27.07.2018 u 11:15
0

Sastanak Vučića i Sijarta: Prenete poruke Viktora Orbana!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom, koji mu je preneo pozdrave i poruke premijera Viktora Orbana.

Dvojica sagovornika su konstatovali da su odnosi dveju zemalja na najvišem istorijskom nivou, zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju i poverenju predsednika Vučića i premijera Orbana, i njihovoj posvećenosti bilateralnoj saradnji, kao i otvorenosti za saradnju u pitanjima od važnosti za ceo region, poput postavljanja prema migrantskoj krizi.

Razmatrajući regionalnu situaciju, predsednik Vučić je ministra Sijarta upoznao sa stanjem dijaloga Beograda i Prištine, istakavši potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i ekonomski napredak, saopštila je Sluyyba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ministar Sijarto su razgovarali i o daljim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata, koji bi doprineli boljem povezivanju ljudi, protoku robe i kvalitetnijoj ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije, naavedeno je u saopštenju.

tanjug.rs
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter