Izvor:
27.07.2018 u 15:52
0

MIODRAG LINTA: Tompson je zlo koje promoviše zločinačku NDH i širi mržnju prema srpskom narodu!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je duboko uvredljiva za srpski narod izjava fudbalskog trenera Miroslava Ćire Blaževića da bi poslao u zatvor onoga ko je dokazanom patrioti Marku Perkoviću Tompsonu zabranio da peva na Trgu bana Jelačića prilikom dočeka hrvatskih fudbalera.

Važno je naglasiti činjenicu da je Marko Perković Tompson simbol i glavni promoter ustaštva u Hrvatskoj. On u svojim pesmama veliča zločinačku NDH i žali za njenom propašću 1945. godine, u morbidnoj pesmi "Jasenovac i Gradiška Stara" peva o klanju Srba, u pesmi "Bojna Čavoglave" krajiške Srbe naziva, između ostalog, bandom koje će stići ruka pravde i u Srbiji, podsetio je Linta u saopštenju,

Tompson, navodi Linta, na svojim koncertima otvoreno koristi ustaški pozdrav "Za dom spremni" pod kojim je ubijeno na stotine hiljada Srba, Roma i Jevreja a njegove pristalice slobodno koriste ustaške i druge nacističke i fašističke simbole.

– Jasno je kao dan da su za Tompsona i njegove brojne obožavaoce ustaški zločinci patriote i istinski heroji i mučenici koji su dali svoj život za Hrvatsku, a ne zlo i najveća sramota u istoriji hrvatskog naroda – kazao je on.

Linta ističe da srpski narod treba da stalno ima na umu da Blažević, predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker, selektor Zlatko Dalić, reprezentativci na čelu sa najboljim igračem Svjetskog prvenstva Lukom Modrićem, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i mnogi poznati i nepoznati Hrvati, smatraju otvorenog srbomrsca i glavnog promotera ustaštva Marka Perkovića Tompsona svojim omiljenim pevačem i dokazanim patriotom.

Zbog toga je, prema Linti, u najmanju ruku nemoralno i nečasno da bilo koji Srbin ili građanin Srbije navija za ovakvu Hrvatsku ili bude prijatelj sa Hrvatima koji Tompsona smatraju svojim idolom i jedinim kraljem, kako kaže hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

– Marko Perković Tompson je zlo koji kroz svoje pjesme, koncerte, predavanja deci i omladini, javne nastupe i razne druge načine otvoreno promoviše i rehabilituje zločinačku NDH i širi mržnju prema srpskom narodu – zakljužio je Linta.

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter