Izvor:
05.08.2018 u 11:41
0

DAČIĆ: Srbija se ne meša u unutrašnju politiku Crne Gore, ali je interesuju prava Srba!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ne želi da se meša u unutrašnju politiku Crne Gore, ali da je interesuju prava srpskog naroda u toj zemlji.

Dačić je novinarima u Beogradu posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima srpskih političkih stranaka i kulturnih ustanova iz Crne Gore rekao da su pažljivo saslušane sve njihove primedbe, koje se najviše odnose na pitanje nacionalnog identiteta i zapošljavanje.

"Velike su primedbe koje ukazuje na to da su zastupljeni manje nego što Srba ima u Crnoj Gori", rekao je Dačić.

Poručio je da je ne samo obaveza već i pravo Srbije da brine o svom narodu koji živi izvan Srbije.

"Da pomažemo u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta, jezika i kulture. U tom smislu će se nastaviti dalja saradnja", kazao je Dačić.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter