Izvor:
16.08.2018 u 10:56
0

SASTANAK MINISTARA DVE ZEMLJE: Srbija i Surinam jesu geografski udaljene zemlje, ali ljudi ne moraju da budu, važno je da razmene znanja i iskustva u svim oblastima!

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa ministrom finansija Surinama Gilmorom Hofdradom o izazovima sa kojim se susreće ta južnoamerička zemlja, na koji način je Srbija stabilizovala svoju finansijsku situaciju i kako ta iskustva mogu da pomognu Surinamu.

Hofdrad je rekao da je impresioniran rezultatima koje je Republike Srbija postigla, te da će njegovoj zemlji ta iskustva biti dragocena. On je rekao da je neophodno da Surinam restruktuira svoje dugove, da uvede PDV, kao što je to učinila i Srbija, i da vodi odgovarajuću poresku politiku.

Mali je preneo kolegi iz Surinama iskustva Srbije kada je reč o finansijskoj stabilizaciji. On je istakao da su preuzete teške ali neophodne mere, zahvaljujući kojima Srbija sada ima rast BDP-a od 4,5 odsto u prvih šest meseci ove godine i znatno smanjen udeo javnog duga u BDP-u.

Zahvaljujući tome, istakao je ministar, Srbija sada ulaže u infrastrukturu, i privlači nove investitore koji otvaraju fabrike u svim delovima zemlje, navodi se u saopštenju Ministarstva. Mali je istakao i da smatra da je za budućnost Srbije najvažnije da se ulaže u obrazovanje, infrastrukturu, kao i da se ojačaju kapaciteti javne administracije i unapredi kvalitet života građana.

Ministri su zaključili da Srbija i Surinam jesu geografski udaljene zemlje, ali da stanovnici ne moraju da budu udaljeni, te da je važno da se timovi iz dva ministarstva upoznaju i da razmene znanja i iskustva.

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter