Izvor:
06.09.2018 u 16:27
0

BRNABIĆ: Zamrznuti konflikt nije rešenje. Kif: Dijalog Beograda i Prištine je jedini put!

Dijalog Beograda i Prištine mora rezultirati kompromisom, istakla je premijerka Ana Brnabić u današnjem razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom i ukazala da zamrznuti konflkt nije dobro rešenje.

Priština mora da poštuje Briselski sporazum i ispunjava sve preuzete obaveze iz ovog dokumenta – kazala je Brnabić, koja je sa britanskim diplomatom pričala i o nastavku dijaloga, evropskim integracijama Srbije, razvoju e-uprave, medijskoj strategiji i saradnji u oblasti borbe protiv korupcije.

Ambasador Kif se složio da je dijalog Beograda i Prištine jedini put da se, prema njegovim rečima, postigne rešenje za budućnost, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijerka je tom prilikom zahvalila ambasadoru Kifu na uloženim sredstvima Fonda za dobro upravljanje Vlade Velike Britanije, koji je je u ovoj oblasti najveći bilateralni donator, a koji Srbiji pruža podršku u postizanju izuzetnih rezultata u razvoju e-uprave, i naglasila značaj nedavno pokrenutog zajedničkog projekta „Digitalna transformacija u Srbiji“, koji će sprovesti UNDP.

Kada je u pitanju medijska strategija, premijerka je navela da se dijalog sa medijskim udruženjima redovno odvija i zahvalila na svoj podršci koju ovom procesu pruža Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasada Norveške, OEBS, Fondacija Konrad Adenauer i ostali važni partneri.

Premijerka je naglasila da će Vlada ostati otvorena za stalni dijalog sa predstavnicima medija i da se nada da će rad na medijskoj strateiji biti završen do kraja ove godine.

Ambasador Kif se na sastanku osvrnuo na nedavno održani samit u Londonu, koji je prema njegovim rečima bio veoma uspešan i još jedna potvrda da je Velikoj Britaniji u interesu trajna stabilnost Zapadnog Balkana.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter