Izvor:
22.10.2018 u 12:09
0

DAČIĆ PORUČIO: Ne mešamo se, ne meštajte se, Makedoniji i Grčkoj želimo svako dobro i da imamo najbolje odnose!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da ustavne promene koje se odvijaju u makedonskom parlamentu predstavlja unutrašnje pitanje te zemlje u sta Srbija ne treba se meša, kao što ni pojedinci u Skoplju ne treba da govore šta može da sadrži sporazum Beograda i Prištine, a šta ne.

– Poštujemo odluke naroda i državne organe. I nema potrebe da se oglašavamo. Sve ostalo bi bilo mešanje u unutrašnje stvari Makedonije. Isto tako, bilo bi dobro da neki političari u Makedoniji ne daju izjave šta može da sadrži sporazum Beograda i Prištine, a šta ne. Šta to njih briga. Tako i nas, šta briga – rekao je Dačić.

Interesuje nas regionalna bezbednost, kazao je Dačić.

Ipak, upitao je šta bi bilo kada bi se na taj način odlučivalo u Srbiji o tako važno istorijskoj stvari kao sto je sporazum Beograda i Prištine.

– Šta biste rekli na to da je referendumu učestvovalo 30 odsto i da je osam poslanika prebeglo na drugu stranu? Kako biste to komentarisali? Tako da nemojte to – piše u novinama da treba da se ugledamo na makedonski primer – rekao je on.

Makedoniji i Grčkoj želimo sve najbolje, da imamo najbolje moguće odnose.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/aa_balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter