Izvor:
07.09.2016 u 00:43
0

MINISTAR ODBRANE SA RUSKIM AMBASADOROM: Odnosi dve zemlje konstantno napreduju!

Opšti i politički odnosi Srbije i Rusije napreduju, čime je intenzivirana i saradnja u oblasti odbrane, ocenili su danas tokom sastanka ministar odbrane Zoran Ðorđević i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Na taj način, kako su istakli, u potpunosti su potvrđeni odnosi koje definiše Deklaracija o strateškom partnerstvu.

Ðorđević je zahvalio na pomoći koju Rusija pruža Srbiji u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na prostoru KiM, kao i na podršci našim naporima da ostvarimo punopravno članstvo u EU kao spoljno-politički prioritet, uz istovremene odlične odnose sa svim partnerima i na Istoku i na Zapadu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Ðorđević i Čepurin su razgovarali o različitim oblastima odbrambene saradnje dveju zemalja, a na sastanku je bilo reči i o predstojećim zajedničkim vojnim vežbama i vojnim aspektima posete premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji.

Razgovaralo se i o učešću delegacije Ministarstva odbrane i VS na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu "Armija 2016" u Kubinku, što će znatno ubrzati projekte u oblasti vojno-tehničke saradnje u narednom periodu.

Tanjug
Foto: Facebook/Министарство-одбране-и-Војска-Србије

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter