Izvor:
28.10.2018 u 17:28
0

Saučešće Dačića Pompeu povodom pucnjave u Sinagogi!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća državnom sekretaru Stejt departmenta Majklu Pompeu povodom pucnjave u sinagogi u Pitsburgu u kojoj je život izgubilo 11 ljudi.

"Duboko me je potresla vest o bezumnom činu u sinagogi u Pitsburgu. Srpski narod, i sam žrtva zločina po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, osuđuje ovaj gnusni zločin i iskreno saoseća sa građanima Amerike i jevrejskim narodom", naveo je Dačić, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Ovaj bezumni čin, naglasio je, mora svima nama biti opomena, ali i upozorenje na opasnosti od oživljavanja ideologije i političke prakse koje su dovele do strahota u prošlosti.

"Naša dužnost je da se protiv toga borimo, jer zaborav zločina je novi zločin i poziv da se on ponovi", ukazao je Dačić.

"Koristim priliku da Vama i narodu Sjedinjenih Američkih Država, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime, uputim izraze najdubljeg saučešća, kao i najiskrenijeg saosećanja sa porodicama koje su izgubile svoje najvoljenije i brz i uspešan oporavak ranjenima", navodi se u telegramu saučešća šefa srpske diplomatije.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter