Izvor:
31.10.2018 u 07:40
0

RADNO U SKUPŠTINI: Danas o oružju, municiji, policiji i nasilju na sportskim terenima!

Poslanici Skupštine Srbije danas će razmatrati više zakonskih rešenja, među kojima su izmene i dopune Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama koje treba da podignu stepen bezbednosti na njima.

Kako se navodi u obrazloženju zakona, usvajanje tih rešenja omogućiće prvenstveno MUP-u i pravosudnim organima da efikasnije preduzimaju mere i radnje u cilju suzbijanja nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, a pravim navijačima i ljubiteljima sporta omogućiti da se osećaju bezbedno i da uživaju u sportu.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama kojima se stvaraju uslovi za efikasnije sprovođenje zaštite od elementarnih i drugih nepogoda, što će, kako se očekuje, doprineti povećanju stepena bezbednosti građana.

Poslanici će raspravljati o izmenama i dopunama Zakona o policiji, o bezbednosti saobraćaja na putevima, o detektivskoj delatnosti, o privatnom obezbeđenju, o zaštiti od požara, kao i o kritičnoj infrastrukturi.

Pred poslanicima je Predlog zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju oružja, naprava i municije, o dobrovoljnom vatrogastvu, zatim izmene i dopune Zakona o uređenju sudova, o parničnom postupku.

Takođe, na dnevnom redu je Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Skupština će raspravljati i o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, Predlogu zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Predlogu zakona o lobiranju, Predlogu zakona o overevanju potpisa, rukopisa i prepisa.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter