Izvor:
31.10.2018 u 12:08
0

PREMIJERKA U BELORUSIJI: Dijalogom do održivog rešenja za KiM!

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas u Minsku da dijalogom Beograda i Prištine treba doći do održivog rešenja za KiM.

Na sastanku glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, na kojoj se razmatraju aktuelna regionalna i globalna bezbednosna pitanja, Brnabić je istakla da je u interesu Srbije da se pronađe održivo rešenje.

"Beograd je posvećen dijalogu i pronalaženju kompromisa kroz dijalog", naglasila je Brnabić u obraćanju.

Ona je ocenila da to nije jednostavan proces, a da je dijalog jedini način za uspostavljanje dugoročno održivog rešenja.

Predsednica Vlade ukazala na to da je dijalog inače težak i komplikovan, zbog čega nam je važno da taj proces dodatno ne otežavamo postavljanjem crvenih linija i da nam je u tom smislu važna podrška Nemačke.

"Kompromisno rešenje je ključ stabilnosti i bezbednosti u regionu, kao i presudan faktor za ekonomsku perspektivu i prosperitet svih građana regiona", istakla je Brnabić na skupu na kome učestvuje na poziv Volfganga Išingera, koji predsedava konferencijom.

Kasnije danas, predsednica Vlade odvojeno će se sastati sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i premijerom Sergejom Rumasom, navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter