Izvor:
02.11.2018 u 11:01
0

Vučić u Bugarskoj: „Zajedno za stabilnost i razvoj regiona“!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas u Varni, na Samitu kvadrilaterale, Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu i izrazio uverenje da će države zajedno nastaviti da rade na stabilnosti i punom prosperitetu ovog dela Evrope.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednicima vlada Rumunije, Bugarske i Grčke, rekao da je kolege upoznao sa situacijom u regionu Zapadnog Balkana, kao i da su razgovarali o odnosima Beograda i Prištine i neophodnosti da se ti razgovori nastave.

"U nadi da će Srbija, uz njihovu podršku, uspeti da izbegne bilo kakve incidente i sačuva puni mir i stabilnost neophodan za sve", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je bilo reči o infrastrukrurnim projektima, te dodao da će do sledećeg susreta, u decembru u Beogradu, ti projekti biti konkretizovani i da će biti uključena još jedna zemlja.

Rekao je da se razgovaralo i o infrastrukturnom povezivanju sa Bugarskom i Rumunijom, ističući da je posebno važan putni pravac Temišvar-Pančevo, te da je bilo reči i o gasnom sistemu i da je zajedno sa predsednikom vlade Bugarske zamolio za balkansku rutu, koja bi, kaže, bila najbolje rešenje za Srbiju, Mađarsku, Austriju, severni deo Italije.

U Varni je danas održan Samit kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije, kojem su prisustvovali i predsednici vlada Rumunije Vjorika Danćila, Bugarske Bojko Borisov i Grčke Aleksis Cipras.

Počasni gost Samita je predsednik Vlade Izraela Benjamin Netanijahu, sa kojim se u toku dana sastao i Vučić.

tanjug.rs
Foto: twitter/boyko borissov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter