Izvor:
03.11.2018 u 07:56
0

MINISTARSTVO SPOLJINH POSLOVA RUSIJE ODREAGOVALO: UNMIK mora da zaštiti prava SPC na Kosovu!

Situacija sa imovinom Srpske pravoslavne crkve (SPC) na Kosovu i Metohiji izaziva ozbiljnu zabrinutost, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, dodajući da se nastavlja praksa uzurpacije te imovine.

Ministarstvo je kao poseban primer navelo crkve Svetog Jovana Krstitelja i Svete Paraskeve koje se više ne nalaze u lokalnim katastarskim dokumentima u Peći kao vlasništvo SPC, objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva.

– Mi smatramo da je ova situacija, između ostalog, rezultat nekanonskih koraka Carigradske patrijaršije u odnosu na pravoslavlje u Ukrajini. Došlo je do pogoršanja politizovanih pristupa u vezi kanonskih pravoslavnih struktura kao i kršenja njihovih zakonskih prava – navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je u vezi s tim pozvalo UNMIK da izvrši pritisak na vlasti u Prištini kako bi se zaštitili legitimni interesi i prava SPC na Kosovu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter