Izvor:
07.11.2018 u 14:38
0

BRISEL OPOMINJE PRIŠTINU:Kosovo mora da opozove odluku o povećanju poreza na uvoz robe iz Srbije!

Portparolka Evropske unije Maja Kocijančič nije danas odgovorila na pitanje novinara u Briselu kakve će posledice Kosovo imati ukoliko ne opozove svoju odluku o povećanju carina na robu iz Srbije.

Ona je ponovila stavove Unije koje je iznela i juče, a to su da EU traži hitno pojašnjenje od Prištine te da očekuje od nje da odluku povuče.

Kocijančič je danas ponovila i da Evropska unija traži od Kosova da ispoštuje svoje obaveze koje ima u okviru Srednjeevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA), navodeći da su mere Prištine jasno kršenje obaveza koje Kosovo ima u CEFTA, a s obzirom da Kosovo predsedava tom organizacijom, rekla je da u EU očekuju da će ispoštovati svoje obaveze.

Izvor:Kurir
Foto:Facebook/printscreen/evropskiputrs.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter