Izvor:
15.11.2018 u 06:43
0

IVICA DAČIĆ: Na drugom sastanku sa Guturešom razgovarao o Kosovu i Metohiji!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je u Njujorku s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešem o situaciji na Kosovu i Metohiji i značaju uloge Unmika u izgradnji trajnog mira, stabilnosti i bezbednosti u pokrajini.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, u tom smislu je ministar još jednom potvrdio da je za Srbiju od velikog značaja da se tema Kosova i Metohije zadrži u fokusu UN, odnosno Saveta bezbednosti.

Ministar Dačić informisao je sagovornika i o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Generalni sekretar UN reafirmisao je poziciju UN, koja je definisana poštovanjem Rezolucije 1244 SB UN, i u tom kontekstu, nastavak angažmana Unmika na KiM, kaže se u saopštenju.

Dačić i Gutereš sastali su se posle sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu, koja je danas održana posle šest meseci.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Radio Romania International‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter