Izvor:
10.09.2016 u 15:59
0

VUČIĆ NAKON SUSRETA SA HANOM: Državnik ne gubi iz vida interese svog naroda, VAŠ PREMIJER JE DRŽAVNIK!

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas, posle sednice Vlade Srbije kojoj je prisustvovao evropski koimesar Johanes Han, da će se Srbija, kad je reč o regionu, ponašati odgovorno, da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, ali da će umeti da štiti svoje nacionalne i državne interese.

"Kad nismo saglasni sa EU u svemu, to ćemo jasno iskazati ali zelimo da pripadamo tom tipu društva, da delimo te vrednosti i mislim da ćemo do mnogih rešenja u budućnosti morati i želeti i hteti da dođemo", rekoa je Vučih na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Johanesom Hanom.

Na sednici vlade, kojoj je Han prisutvovao, razgovaralo se o evropskom putu Srbije, obavezama koje Srbija ima, posebno u okviru Poglavlja 35, koje je, kako kaže Vučić, za Srbiju najteže, jer se radi o Kosovu.

Kako je rekao, bilo je reči i o poglavljima koja će tek biti otvorena, poput poglavlja 5, 25, 26 i 20, kao i o ekonomskom napretku i boljem životu za građanje Srbije i regionalnoj saradnji.

"Han je iskreni prijatelj Srbije", rekao je Vučić. Premijer je napravio razliku između političara i državnika.

– Razlika između političara id ržavnika je da državnik ne gubi iz vida interese naroda, a vaš premijer je državnik – poručio je Vučić.

Johanes Han je izrazio zahvalnost zbog mudre regionalne politike.

Zahvalan sam premijeru Vučiću na mudroj odluci o nereagovanju kada je reč o izjavama iz Hrvatske – zaključio je komesar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter