Izvor:
19.11.2018 u 18:41
0

NOVI SKANDALOZNI POTEZ PRIŠTINE: Na Kosovo neće moći roba iz centralne Srbije!

Iz Centralne Srbije na Kosovo od sada će moći da se izvozi samo roba na čijoj deklaraciji piše "Republika Kosovo". To je najnovija, skandalozna mera prištinskih vlasti, kojom se pratično onemogućava trgovina sa južnom pokrajinom i stavlja blokada na robu koja dolazi iz centralne Srbije, ali i BiH.

Naime, kosovski ministar trgovine i industrije, Endrit Šalja, primio je naredbu da onemogući prodaju i uvoz roba na čijim deklaracijama piše "Kosovo i Metohija", "Kosovo Unmik" ili "Rezolucija 1244", a reč je o robi koja dolazi iz centralne Srbije i BiH.

Ova mera usledila je nakon uvođenje dodatnog poreza od 10 odsto na robu iz Srbije i BiH, čime je već prekršen CEFTA sporazum i koja je oštro kritikovana u evropskim prestonicama i EU.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter