Izvor:
21.11.2018 u 14:17
0

HARADINAJ PODRŽAO ODLUKU: Takse na srpske proizvode podignute na 100%!

Prištinske vlasti podigle su takse na srpske proizvode na 100 odsto, napisao je zamenik premijera Enver Hodžaj na svom Tviter nalogu.

On je obrazložio taj potez "agresivnom kampanjom protiv Kosova".

I list Koha preneo je da je odlučeno da se takse na proizvode iz centralne Srbije povećaju za 100 odsto.

Endrit Shalja, ministar trgovine i industrije, predložio je povećanje takse za 100 odsto, a taj predlog je podržao premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj. Haradinaj je rekao da sporazum CEFTA između Beograda i Prištine na funkcioniše.

Kosovo je dugo ometano kako u transportu, tako i u analizi i u bilo kom drugom instrumentu CEFTA. Stoga podržavam ovaj predlog rekao je Haradinaj.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je ranije danas da neće biti novih podizanja poreza na robu od strane Prištine. Istakao je da je to reško pitanje, ali da moramo biti spremni i na takvu mogućnost.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li očekuje "još neki besmislen potez Prištine" i sledeće podizanje taksi na robu, naveo da bi pre rekao da nije moguće da se takvestvari dešavaju, jer to nije potez ni iz prošlog, već iz 17 veka.

Tržišni inspektori u južnoj Mitrovici počeli su jutros navodno da pretresaju prodavnice i da sklanjaju robu iz Srbn9je na čijoj deklaraciji ne piše "Republika Kosovo".

Ministar trgovine turizma i telekomunikacije Rasim Ljajič rekao je da Srbija neće prihvatiti ovekve ucene iz Prištine i ovu odluku naziva "dečijom ljutnom"

Izvor: B92
Foto: Arhiva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter