Izvor:
21.11.2018 u 19:05
0

VUČIĆ PRECIZIRAO DA SRBIJA NEĆE ODGOVORITI KONTRAMERAMA: „Reagovaćemo racionalno i odgovorno“!

Srbija će reagovati mirno, racionalno i odgovorno na mere Prištine, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Predsednik je precizirao da Srbija neće povući nikakve kontramere, jer, kao pouzdan partner, ne želi da krši ni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanjum niti CEFTA sporazum.

Najavio je da će se sutra sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Zahvalio se Federiki Mogerini na pozivu Prištini da odmah ukine tu odluku, te primetio da bi bilo dobro da je EU tako rezolutno reagovala na prve mere od 10 odsto povećanje taksi na robu iz Centralne Srbije.

Naglasio je da mediji zemalja koje su priznale Kosovo insistiraju na tome da je Priština povećala takse zbog toga što nije primljena u Interpol, a što pripisuje kampanji Srbije, ali, ukazao je, Srbija nije time prekršila nijedan sporazum.

Predsednik Vučić izjavio je da Priština ima četiri cilja koje želi da ostvari dizanjem taksi na robu na 100 odsto, a prvi je da izvrši do sada najveći pritisak, koji bi vodio bezuslovnoj "kapitulaciji" Beograda i punom priznanju nezavisnosti. Vučić je rekao da je drugi cilj te apsolutnu zabranu trgovine da u tišini provede najsnažnije i najbrže etničko čišćenje i proterivanje Srba sa KiM i južno i severno od Ibra. Kao treću stvar zbog koje je Priština preduzela najnovije mere Vučić vidi pritisak na međunarodne organizacije i institucije da im učine neke ustupke po pitanju vizne liberalizacije i da pokažu da su u stanju da izazovu eskalaciju i destabilizaciju.

– Četvrto, plašili smo se da kažemo da je i to mogući cilj, a to je dolazak do sukoba i potpune destabilizacije regiona zarad nečijih tuđih interesa ili nekih svojih interesa, jer mirnim putem i dijalogom svoje intere ne mogu da ispune u meri i na način na koji su želeli – naglasio je predsednik Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter