Izvor:
17.12.2018 u 20:26
0

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆ NA SEDNICI UN: Zabrinut sam i uplašen zbog problema na Kosovu i posledica, ne samo za Srbiju nego za ceo region!

U Njujorku je počela sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sednici je prvi govorio potpredsednik za mirovne operacije Pjer Lakroa, a posle se obratio predsednik Vučić.

– Zahvalan sam što ste sazvali ovu sendicu u tako kratkom vremenu, jer je to veoma važno i ispravno zbog užasno teške situacije na terenu gde se susrećemo sa sve više teškoća na Kosovu i Metohiji. Ja sam veoma zabrinut i uplašen za posledice, ne samo za Srbiju nego za ceo region, rekao je Vučić.

– Želeo bih da kažem da je Srbija preduzela veliki napor da sačuva mir i stabilnost. Uradili smo mnogo uprkos provokacijama Prištine, i ne prihvatamo frazu da se pozivaju "obe strane" da smire tenzije. Potpisali smo prvi ugovor sa Prištinom u aprilu 2013. i bilo je vrlo teško za našu javnost da to prihvati, i dali smo brojne ustupke. Pruština je imala da formira Zajednicu sprskih opština.

Zahtev za održavanje hitne sednice zbog odluke Prištine o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage, Srbija je uputila preko šefa svoje misije pri UN Milana Milanovića koji ga je 14. decembra prosledio predsedavajućem Saveta bezbednosti UN.

Cilj sednice je da se u Ujedinjenim nacijama ukaže da Priština vuče poteze suprotno Rezoluciji 1244 SB UN i međunarodnom pravu.

Izvor: Kurir
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter