Izvor:
14.09.2016 u 18:45
0

AUSTRIJSKI MINISTAR ODBRANE STIŽE U SRBIJU: Srbija i Austrija potpisuju važan sporazum!

Ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil trebalo bi narednog meseca da boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje će biti potpisan Memorandum o razumevanju, a što će predstavljati impuls za nastavak uspešne vojno-vojne saradnje izmeću dve zemlje, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Zoran Ðorđević.

Ðorđević je na danasnjem sastanku sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Austrije generalom Otmarom Komendom, s kojim je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane dve zemlje, rekao da je ponosan na stabilne političke odnose Srbije i Austrije "kao neutralnih država, koje karakterišu intenzivni susreti na visokom nivou“.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane Ðorđević je rekao da to ministarstvo neprestano radi na kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama težeći, pre svega, miru i bezbednosti u regionu.

On je dodao da Srbija izuzetno ceni zalaganje Austrije za što brže napredovanje naše zemlje ka evropskim integracijama.

Na sastanku je bilo reči o prioritetima Ministarstva odbrane u okviru saradnje sa Evropskom unijom, i aktivnostima Vojske na zaštiti državne granice prema Bugarskoj i Makedoniji.

Ðorđević je obavestio generala Komendu da je prihvatio poziv ministra odbrane Austrije za učestvovanje na drugom ministarskom sastanku proširenog formata Centralnoevropske odbrambene saradnje, koji se održava 7. novembra u Beču.

Tanjug
Foto: Facebook/Министарство-одбране-и-Војска-Србије

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter