Izvor:
14.09.2016 u 22:54
0

Premijer Vučić uz NAJVEĆE DRŽAVNE POČASTI dočekan u PARIZU

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas popodne u Pariz, gde ga je, uz najviše državne počasti, na trgu ispred memorijalnog i muzejskog kompleksa Dom invalida (Le grand Cour de Invalides), dočekao francuski državni sekretar za evropske poslove Arlem Dezir.

Nakon svečanog dočeka, premijer je obišao Napoleonov grob i položio venac na spomen ploču srpskim borcima, koji su se borili kao saveznici Francuske, u oba velika rata.

Vučić se kasnije danas sastaje sa predsednikom Senata Francuske Žerardom Laršerom.

Premijer boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Francuskoj, tokom koje će razgovarati sa državnim vrhom, učestvovati na poslovnom forumu i razgovarati sa predstavnicima velikih francuskih kompanija.

Program posete izuzetno je ambiciozan i uključuje političke, evropske i ekonomske teme.

Premijer će sutra razgovarati sa francuskim kolegom Manuelom Valsom.

Vučić će razgovarati i sa predsednikom Skupštine Klodom Bartoloneom, guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Venzelom, a tom prilikom dve strane će potpisati sporazum o saradnji.

Premijer će sutra govoriti na konferenciji o Srbiji u poslovnoj asocijaciji "Biznis Frans", gde će biti predstavljeni privredni potencijali Srbije, a potom će se sastati sa predstavnicima velikih francuskih kompanija, koje imaju projekte u Srbiji, uključujući Suec Envajronment (Suez Environment), Vinči Aeroport, Veolia, Alstom, Dalkia, Šnider Elektrik i Erbas.

Potom će održati predavanje na Univerzitetu Sienses Po Pariz na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope".

Proces evropskih integracija Srbije, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, ali i na bilateralnom niovu, a posebno na ekonomskom planu, biće u centru pažnje, te su u srpskoj delegaciji i ministri Vlade Srbije.

Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter