Izvor:
15.09.2016 u 13:35
0

VUČIĆ U FRANCUSKOJ: „Divno je biti Srbin u Parizu!“

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nastavlja trodnevnu posetu Parizu, a danas će razgovarati sa francuskim kolegom Manuelom Valsom. Vučić će razgovarati i sa predsednikom Skupštine Klodom Bartoloneom, guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Venzelom, a tom prilikom dve strane će potpisati sporazum o saradnji.

Premijer će danas govoriti na konferenciji o Srbiji u poslovnoj asocijaciji "Biznis Frans", gde će biti predstavljeni privredni potencijali Srbije, a potom će se sastati sa predstavnicima velikih francuskih kompanija, koje imaju projekte u Srbiji, uključujući Suec Envajronment (Suez Environment), Vinči Aeroport, Veolia, Alstom, Dalkia, Šnider Elektrik i Erbas.

Premijer će održati i predavanje na Univerzitetu Sienses Po Pariz na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope".

Vučić je u Pariz doputovao juče popodne gde je dočekan uz najviše državne počasti, na trgu ispred memorijalnog i muzejskog kompleksa Dom invalida (Le grand Cour de Invalides), dočekao francuski državni sekretar za evropske poslove Arlem Dezir. Nakon svečanog dočeka, premijer je obišao Napoleonov grob i položio venac na spomen ploču srpskim borcima, koji su se borili kao saveznici Francuske, u oba velika rata.

U izjavi novinarima posle svečanog dočeka Vučić je rekao da je divno bilo biti Srbin juče posle podne u Parizu, nedaleko od Napoleonovog odra, u srcu francuske prestonice.

Doček koji je teško videti, veličanstven i gotovo neverovatan, počast je koja je ukazana Srbiji, ne meni – rekao je Vučić i dodao da to pokazuje da je Srbija ponovo poštovana, da je Srbija ponovo zemlja sa značajnom reputacijom i ugledom u svetu i u prijateljskoj Francuskoj.

U izjavi novinarima rekao je da će fokus njegove posete biti na ekonomiji, investicijama, evropskom putu Srbije, rešavanju problema na Zapadnom Balkanu, migrantskoj krizi. U srpskoj delegaciji su i ministri Vlade Srbije.

Tanjug
Foto-ilustracija: Twitter/SerbianGov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter