Izvor:
05.05.2016 u 03:32
0

VUČIĆ POSLE IZBORA: O programu VLADE, hrvatskoj BLOKADI i Kosovu u UEFA

Predsednik SNS-a i aktuelni premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras u sedištu svoje stranke da trenutno radi na pripremi programa buduće vlade, koji će imati "najmanje stotinak stranica", a da će se potom baviti sastavom vlade i potencijalnim partnerima.

Jedino je izvesno da sa onima koji su bezobzirno lagali ne želim ništa da imam – rekao je Vučić pošto je saopštio da je SNS na danas ponovljenim izborima osvojio više glasova nego 24. aprila, odnosno preko 56 odsto.

Oni koji su bili bezobzirni i koji su lagali za rezultate i za Sretana Branković i znali su da lažu, možda je neko bio naivan pa im poverovao, ali oni su znali da lažu..Sa tim ljudima, koji su pokazali da nemaju poštovanja prema državi, sa njima ne želim ništa da imam – rekao je večeras Vučić novinarima.

Vidno zadovoljan brojem osvojenih glasova, koji su potvrdili izborni uspeh SNS, apsolutnu političku premoć, kako je to sam definisao, Vučić je rekao da nema problem sa ujedinjavanjem političkih oponenata:

Samo neka se skupe svi na gomilu, a možemo i da ponovimo izbore, pa da dobijemo i nekih 60 odsto – zaključio je.


Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je prijemom Kosova u svoje članstvo UEFA prekršila Statut, te da će Srbija preduzeti sve pravne mere da se izbori za pravdu. On je dodao da je vizna liberalizacija za Kosovo još jedan poklon "nasim prijateljima Albancima", kao i da Hrvate neće moliti da Srbiju ne blokiraju na evropskom putu.

To što se dogodilo u Budimpešti kada je UEFA primila Kosovo u svoje članstvo je sve učinjeno protivpravno. Podnećemo i žalbe i tužbe i borićemo se. Pobedili su nas 28:24… – rekao je večeras Vučić novinarima u sedištu SNS-a.

Primetio je, međutim, da ni tu Prištini nije baš išlo kao što su zamislili:

Pogažen je Statut UEFA, koji jasno kaže da njihove članice mogu biti samo zemlje priznate u UN – rekao je.

Vučić je rekao da ćemo videti kakva će krajnja odluka da bude, ali da će Srbija primeniti sve pravne mere.

Nije lako, ali dobro… Ne razumem samo egzaltiranost pojedinih zapadnih ambasadora na Kosovu tim povodom. Nije to novo za građane Srbije. Nekad možete, nekada ne možete da se suprotstavite. Ono što znam je da od kada sam postao predsednik vlade jedna i po država je priznala Kosovo – rekao je Vučić.

Premijer je ocenio da situacija za Srbiju u ovom trenutku nije lagodna, ali da, kako je rekao, ako im je šutiranje lopte najvažnije – neka im bude, ali to što su uradili, uradili su politikom sile. Upitan kako komentariše preporuku EK da Kosovo dobije viznu liberalizaciju, Vučić je rekao da je to "još jedan poklon za naše albanske prijatelje".

Nadam se da će sada više da prolaze kroz centralnu Srbiju i da nam ostave više para za PDV – rekao je Vučić te dodao da jedino što Srbiji ne mogu da učine je da nam smanje rast BDP ispod dva odsto.

Na pitanje da komentariše novu hrvatsku blokadu evropskog puta Srbije u Briselu, Vučić je rekao da nikoga neće da moli.

Ako hoće, hoće, ako neće, neće. Neću nikoga da zovem. Mi smo dobili saglasnost za otvaranje poglavlja 23 i 24 od svih ostalih država članica EU – rekao je Vučić.

Tanjug
Foto: Twitter/BOKiNFO/allnews24eu, Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter