Izvor:
11.01.2019 u 09:18
0

BIVŠI PRIPADNICI OVK POLETELI ZA HAG: U prvoj grupi će biti saslušani Mustafa i Ljuštaku!

Tri manja civilna aviona poletela su sinoć sa vojnog dela prištinskog aerodroma, a izvori u Prištini naveli su da se u njima nalazili bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Кosova koji će narednih dana biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine OVК.

Prištinski advokat Tom Gaši navodi da će u prvoj grupi biti saslušani komandanti operativnih zona Lap i Drenica Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku.

Neposredno posle poletanja nije bilo poznato ko se tačno nalazi u tim avionima, ali su izvori u Prištini naveli da su ka Hagu poleteli bivši pripadnici OVК, koje će saslušati istražitelji specijalnog suda za zločine OVК.

Izvesno je, međutim, da se u avionima nisu nalazili bivši šef glavnog štaba OVК Sulejman Seljimi, čije je saslušanje odloženo zbog bolesti, te Remzi Šalja, koji je u međuvremenu pobegao sa Кosova.

Bivši komandanti operativnih zona Lap i Drenica Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku u Hag će otputovati naredne sedmice.

Imamo informaciju da će u prvoj grupi, koja bi trebalo 14. januara da da izjave pred Specijalnim sudom, odnosno u kancelariji specijalnog tužioca, biti komandanti Rustem Mustafa, zvani Remi, i Sami Ljuštaku. Oni su se odazvali pozivu – rekao je prištinski advokat Tom Gaši, čija kancelarija brani nekadašnjeg šefa glavnog štaba OVК Sulejmana Seljimija.

Pozvano je još desetak pripadnika bivše OVК, međutim, oni imaju neki drugi redosled. Oni su Hag pozvani u svojstvu svedoka ili okrivljenih. Mislim da je većina u svojstvu okrivljenih – rekao je Gaši, navodeći da su u toku pregovori sa Specijalnim tužilaštvom da Seljimi bude saslušan u Prištini.

Gaši je, takođe, naveo i da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine biti podignute u narednih nekoliko sedmica, kao da bi se među optuženima mogli naći i najznačajniji komantanti OVК.

Izvor: Politika
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter