Izvor:
19.09.2016 u 02:46
0

VUČIĆ PORUČUJE: Želimo bolje odnose sa HRVATSKOM i veću razmenu!

Uložićemo sve napore da imamo što bolje odnose sa Hrvatskom, nikome nećemo da pretimo, jer nam je obostrani interes da imao što veću razmenu, ali znaćemo da štitimo naše nacionalne i državne interese, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, gostujući na RTS-u, rekao da poznaje lidera HDZ-a Andreja Plenkovića, da je to ozbiljan čovek i da će s njim, i predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović Srbija gledati da izgradi najbolje odnose.

"Želimo da imamo što veću razmenu. Danas se ona približava milijardi, a bila je oko 460 miliona. I to je obostrani interes. Gledaćemo da te odnose razvijamo, i po prvi put Srbija nije u podređenom položaju. Nastavićemo da se borimo i da razvijamo našu privredu", rekao je Vučić.

Odgovarajući da li će biti teško u odnosima sa Hrvatskom ako na čelo tamošnje vlade dođe HDZ-ovac Andrej Plenković, premijer Vučić je rekao da će Srbija uložiti velike napore u odnosima sa Zagrebom.

"Nisam veliki optimista jer su Srbi glavna tema u Hrvatskoj. Lakše je bilo odnositi pobede na diplomatskom tlu ranije, dok je bio Milanović, sada će biti teže", rekao je Vučić.

Na pitanje kako komentariše pisanje hrvatskih medija da Hrvatska sprema ozbiljn odgovor na najavljenu zajedničku vojnu vežbu Srbije, Ruske Federacije i Belorusije, Vučić je odgovorio da naša država nije imala nikakav odgovor kada je Hrvatska kupovala oružje.

"Mi nismo imali nikakav odgovor kada su nabavljali patrije, pancer haubice i helfajer rakete. Na to smo ćutali, nismo rekli nijednu reč. Nismo kupili ništa, imamo malo novca i gledamo da razvijamo svoju vojnu industriju, što radimo uspešno", rekao je Vučić.

On je dodao i da srpska vojska ima mnogo više zajedničkih vežbi sa NATO državama, u okviru programa Partnerstvo za mir, nego sa Ruskom Federacijom.

"Ne znam šta prete. Ali valjda je to deo nekog folklora, jer očigledno nemaju druge teme. Mi imamo, to je ekonomija", rekao je Vučić.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter