Izvor:
16.01.2019 u 15:57
0

O SUTRAŠNJEM SUSRETU: „Putin će izneti stav Moskve o Kosovu“!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izneće tokom sutrašnjih razgovora u Beogradu stav Moskve o Kosovu.

– Taj stav je jasan, konzistentan i zasnovan na međunarodnim i pravnim okvirima, uključujući i one koji se nalaze u Rezoluciji SB UN 1244 – rekao je uoči Putinove posete njegov pomoćnik Jurij Ušakov.

Kako je rekao, Rusija će podržati zadovoljavajuće obostrano prihvatljivo rešenje do kojeg dođu Beograd i Priština, ali Rusija veruje da bilo kakvo rešenje mora biti u skladu sa međunarodnim pravom i potvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

– Ono (rešenje) treba zaista da bude sprovedeno – rekao je Ušakov, preneo je Tas.

On je na konferenciji za novinare u Moskvi ukazao da se situacija na Kosovu, ionako teška, dodatno iskomplikovala u poslednje vreme zbog uvođenja taksi i odluke o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku.

Ušakov je to nazvao provokativnom potezima kosovskih Albanaca.

– To su stoprocentne takse na robu iz Srbije i BiH. To je i decembarska odluka tzv. kosovskog parlamenta o usvajanju zakona o transfomaciji snaga bezbednosti u vojsku. To predstavlja grubo kršenje Rezolucije 1244 SB UN" – rekao je Putinov pomoćnik. On je naveo i da će u ruskoj delegaciji biti i šef diplomatije Sergej Lavrov, vicepremijer Jurij Borisov, ministar energetike Aleksandar Novak, ministar tehnološkog razvoja Konstantin Noskov, ministar rada i socijalne zaštite Maksim Topiljin, ministar ekonomskog razvoja Maksim Oreškin, šef "Gasproma" Aleksej Miler, direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin, direktor "Rosatoma".

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter