Izvor:
17.01.2019 u 14:26
0

MINISTAR ZA INOVACIJE NENAD POPOVIĆ: „Počinje nova era u ekonomskim odnosima Rusije i Srbije“!

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović kaže da danas počinje nova era u ekonomskim odnosima Srbije i Rusije.

"Počinjemo da radimo i povezujemo naše startap kompanije, inovacione komapnije, mala i srednja preduzeća, uspešne kompanije, šampione evropske i svetske iz Rusije i Srbije u sferi digitalizacije", rekao je Popović, objašnjavajuci važnost sporazuma koji se danas potpisuju između dve zemlje u Beogradu.

Digitalizacija je, kako je naveo, potpuno nova sfera koja bi u sledećih pet do 10 godina trebalo da donese ogromna sredstva i sa jedne i sa druge strane, nova radna mesta.

"To je budućnost i za Srbiju i za Rusiju", naveo je Popović i pojasnio da se danas potpisanim sporazumima stvara pravna osnova za praktična rešenja, kao što su učešće naših IT kompanija na ruskom tržištu, na njihovim konkursima i tenderima.

"Mi želimo da od Srbije stvorimo digitalni hab za ruske i inovacione i digitalne kompanije, da bi odavde naše i ruske komapnije zajedno učestvovale na konkursima i prodavale svoje znanje u celoj Evropskoj uniji, Americi i drugim zemljama. Iako mi uspešno izvozimo i šljive i jabuke, želimo da iz Srbije izvozimo znanje", napomenuo je Popović.

Upitan kada se očekuje realizacija ovog vida saradnje, Popović je naveo da govori o ovoj godini, sledećoj godini…ističući da je digitalizacija budućnost.

Prema njegovim rečima, danas na otvaranju prvog srpsko-ruskog digitalnog dijaloga, ruski šampioni u digitalizaciji su bili zadivljeni našim znanjem i naših kompanija.

"Naše kompanije već rade i na evropskom i na američkom i na svetskom tržištu. To su kompanije koje izvoze iz Srbije stotine miliona evra. Želimo da to znanje izvozimo i u Rusku Federaciju", rekao je Popovć i izrazio očekivanje da će biti i dosta investicija u našu indrustriju posle današnjeg, prvog dijaloga o digitalizaciji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter