Izvor:
21.01.2019 u 08:18
0

MIROVNI SPORAZUM SA RUSIJOM: Japanski premijer Šinzo Abe u poseti Rusiji!

Japanski premijer Šinzo Abe kreće u zvaničnu posetu Rusiji kako bi razgovarao sa predsednikom te zemlje Vladimirom Putinom.

Tokom sastanka, koji je zakazan sutra, 22. januar, dvojica lidera usredsrediće se na pitanje mirovnog sporazuma.

Agencija podseća da je japanska novinska agencija Kjodo ranije javila, pozivajući se na izvore iz vlade, da Abe razmišlja da potpiše mirovni sporazum sa Rusijom pod uslovom da Moskva pruži garancije da će ostrvo Šikotan i grupa malih ostrva koje Japan zove Hamobai biti predata Tokiju.

Japanski ministar spoljnih poslova Taro Kono, koji će zajedno sa Abeom boraviti u poseti Rusiji, rekao je na konferenciji za novinare 18. januara da ne želi da komentariše agendu bilateralnih razgovora kako bi se sprečio da dođe do stvaranja prepreka.

Kono je prošle nedelje razgovarao u Moskvi sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim.

On je nakon sastanka rekao da je pitanje mirovnog sporazuma izuzetno komplikovano, ali da su lideri Japana i Rusije odlučni da pronađu rešenje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter