Izvor:
20.09.2016 u 15:06
0

AUSTRIJANCI UPOZORAVAJU: Postoji opasnost od eskalacije ISLAMSKOG EKSTREMIZMA na Balkanu

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc upozorio je na sastanaku a šefovima diplomatija zemalja zapadnog Balkana u Njujorku, na opasnost dalje islamske radikalizacije u tom regionu.

On je, posle skupa održanog u ponedeljak uveče u Misiji Austrije pri UN, naglasio da je pozitivno da se među njegovim kolegama sa Balkana razvila svest o ovom problemu.

Islamska radikalizacija, prema njegovim rečima, ima uticaja i na Austriju, jer postoje tesne veze sa zemljama zapadnog Balkana.

Na skupu u Njujorku, koji je održan na inicijativu austrijskog šefa diplomatije, bilo je reči i o rastućem uticaju Turske na zapadnom Balkanu.

Kurc se u, na marginama Generalne skupštine UN, sastao i sa Nadijom Murad Base Tahaom, jezidska žrtvom Islamske države.

On je, kao budući predsedavajući OEBS, uspeo Muradovu da prodobije kao "ambasadora dobre volje OEBS“.

Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter