Izvor:
20.09.2016 u 18:51
0

MLADEN IVANIĆ: Znam da će na kraju 9. januar ostati praznik Srpske

Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je danas da je evidentno da se bezbednosna situacija u BiH pogoršala i da posebno u Sarajevu ima retorike koja podseća na ratni period.

"To ničemu ne služi i ovo je pokušaj nasilnog disciplinovanja jednog naroda u BiH, a to nikada nije dovelo do dobrog rezultata. Ne mogu da shvatim da se od jedne teme napravio ključni politički događaj", rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.

On smatra da trenutno političko inaćenje može proizvesti ozbiljne probleme koje ne treba potcenjivati.

"I međunarodne institucije treba više da razmišljaju o bezbednosnim aspektima u BiH, nego o ovom političkom nadmudrivanju", rekao je Ivanić.

Ukazujući na odnos protestanata i katolika u Irskoj koji međusobno tolerišu datume koje slave, Ivanić je istakao da to treba učiniti i u BiH.

"Znam da će na kraju 9. januar ostati praznik Srpske i u to sam siguran", poručio je Ivanić.

On je rekao da Savez za promjene neće predlagati sazivanje sednice Narodne skupštine Republike Srpske.

"Ako ostane sve kako jeste, vidimo se u nedelju na referendumu", poručio je Ivanić.

On je istakao da će pozitivan odgovor na aplikaciju BiH za članstvo u EU mogao da smanji sukobe i okrene političare odgovorima na tehnička pitanja u vezi sa organizacijom zemlje, preneli su banjalučki mediji.

Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter