Izvor:
21.09.2016 u 21:39
0

DODIK: NI VLADIMIR PUTIN nas ne bi mogao nagovoriti da odustanemo od REFERENDUMA

Predsednik RS Milorad Dodik, koji će se sutra sastati u Moskvi sa Vladimirom Putinom izjavio je da ni predsednik Ruske Federacije neće promeniti odluku o održavanju referenduma u Danu Republike u RS.

"Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja, saradnje RS sa Rusijom a ne zbog referenduma. Ja ću izložiti situaciju kao i Putin što ce, saslušacemo jedan drugog ali refrendum se neće odgadati. Začudili bi se koliko je on u stvari i upoznat sa situacijom ovde i koliko detalja ima", kazao je Dodik.

Dodik je još jednom pozvao sve građane RS da izadu na referendum u što vecem broju.

"Mislim da treba prestati sa špekulacijama, 25. septmbra se održava referendum. Sve je spremno, glasački listići, birački spiskovi. Ovo je bila dobra prilika da uvežbamo naše ekipe za ovakve prilike", dodao je Dodik u izjavi novinarima u Laktašima.

Povodom aktuelne situacije u BiH, Dodik je rekako da Srpska ne preduzima nikakve akcije nasilja, niti se priprema za rat, ali i da niko ne treba da sumnja u to da je spremna da odbrani svoju teritoriju.

Dodik je ocenio da su izjave bivšeg generala Armije RBiH Sefera Halilovića pogrešne i nepotrebne, te da Bošnjaci na taj način ne mogu ništa da urade i grdno se varaju ako misle da Srpska nije spremna i sposobna da se brani.

"Kada bi to učinili to bi samo ubrzalo naš put ka samostalnosti i bilo kakvi pokušaji te vrste bi nas definitivno izbacili iz BiH u kojoj mi ne bismo ostali ni minute", rekao je Dodik novinarima u Laktašima, komentarišući Halilovićeve pretnje oružanim sukobom u BiH i tvrdnje da se Republika Srpska, u eventualnom sukobu, može održati najviše 10 do 15 dana.

Dodik je rekao da je međunarodna zajednica upoznata o svim tim stvarima, jer je predsedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pre dva meseca upoznao zapadne ambasadore o naoružavanju Bošnjaka i proceni naoružanja u Republici Srpskoj što govori o tome da Halilovićeva izjava nije nimalo slučajna i da je ona deo njihovog opšteg pristupa.

"Sve to što nam je rekao Halilović znamo da se govori u bošnjačkom političkom vrhu i postoji kao njihova opcija i želja da na takav način isteraju Srbe iz BiH", rekao je Dodik.

On je poručio je da je Republika Srpska unesena u BiH, a ratnohuškačke izjave su samo dokaz njihovih priželjkivanja da bi na taj način mogli nešto da reše ovde.

"Ali to nije način i Republika Srpska to ne preferira. Njene sve opcije su političke, bez ijedne ratne", poručio je predsednik Srpske.

Komentarišući ponovne pozive na rat i govor mržnje Sefera Halilovića bivšeg generala Armije BiH, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske rekao je da Republika Srpska otvara fabrike i gradi puteve a ne naoružava se o sprema za rat.

Tanjug
Foto:wIKIMEDIJA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter