Izvor:
22.09.2016 u 00:11
0

DODIK KATEGORIČAN: Na nasilje iz Sarajeva, odgovorićemo IZDVAJANJEM IZ BIH!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Banjaluka, na nasilje iz Sarajeva, odgovoriti izdvajanjem iz Bosne i Hercegovine.

Mi nemamo nameru nijednog trenutka ostati u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje – rekao je Dodik u intervjuu za Sputnjik, pred put u Moskvu, gde će se sutra sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je "nestajanjem" Republike Srpske ako referendum u Srpskoj bude sproveden jer, kako on tvrdi, to će značiti "raspakivanje" Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

– Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste mi smo istog trenutka izvan Bosne i Hercegovine – poručio je Dodik.

Na pitanje da precizira da li bi u takvoj situaciji Republika Srpska proglasila nezavisnost i otcepila se, Dodik je ponovio:

– Bilo kakvi pokreti te vrste navešće nas da to uradimo, i mi ćemo se braniti.

On je takođe izrazio uverenje da je Republika Srpska sposobna da se vojno odbrani ako je neko napadne.

Na pitanje da li u tom slučaju računa na pomoć Srbije i Rusije, Dodik je odgovorio da "računa na svašta, a pre svega na naš narod", prenosi Sputnjik.

Tanjug
Foto: Tanjug video/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter