Izvor:
22.03.2019 u 10:40
0

OCENA LIGE SOCIJALDEMOKRATA VOJVODINE: Martinović ne razume ideju decentralizacije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović ne razume ideju decentralizacije koju je ova partija iznela u Predlogu zakona o finanisranju Vojvodine i Predlogu rezolucije o Vojvodini.

Martinović je juče u Skupštini Srbije tokom rasprave o Vojvodini naveo da LSV ne želi da Vojvodina bude autonomna pokrajina nego federalna jedinica, odnosno republika i da ta stranka ne želi da proširi autonomiju nego ustavni sistem Srbije.

Portparol LSV Aleksandar Marton, koji je potpisao saoštenje ove stranke upućeno medijima, ističe da stavovi Martinovića nisu novost i da predstavljaju već, kako kaže viđenu centralističku mantru.

– LSV želi da Srbija bude pravna i ozbiljna država koja poštuje svoje zakone i svoj Ustav. Srbija će samo tako biti bolje država. Od Subotice do Vranja. Zato je borba za poštovanje svega onoga što po zakonu pripada Vojvodini borba i za interese cele Srbije i svih njihovih gradana– navedeno je u saopštenju uz objašnjnje da LSV želi da se – produktivna energija naroda, kako u Severnobanatskom, tako i Pčinjskom okrugu, oslobodi umesto da se birokratski i centralistički koči.

Skupština Srbije nastaviće raspravu o AP Vojvodina sledeće sedmice.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter