Izvor:
19.04.2019 u 15:26
0

HODŽAJ: U Berlinu neće biti nikakvog sporazuma Beograda i Prištine!

Potpredsedik prištinske vlade, Enver Hodžaj, izjavio je da na predstojećem sastanku, 29. aprila u Berlinu, nće biti nikakvog sporazuma Beograda i Prištine, već da se na skupovima ovakvog formata mogu utvrditi eventualni vremenski rokovi i predlozi za nastavak dijaloga.

Hodžaj je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom pravde, Abelardom Tahirijem, rekao da je reč o multilateralnom sastanku na kojem će glavna tema biti nastavak dijaloga.

Prema njegovim rečima, ovo je vrlo dobra prilika za Zapadni Balkan i Evropu da se uspostavi novo poverenje s obzirom na to da je ono izgubljeno zbog zastoja u otvaranju pregovora sa Albanijom i neodobravanja viza za građane Kosova.

Ako se pregovori sa Albanijom otvore ovog leta, i ako se odobre vize za Kosovo, poverenje u EU će se povećati, inače mišljenje Albanaca o Evropskoj uniji neće biti bolje nego što je bilo 2018. – rekao je Hodžaj.

Hodžaj je rekao da je inicijativa za kažnjavanje onih koji poriču zločine bila neophodna i da to, kako je rekao, podriva multietničnost na Kosovu.

Cilj ove inicijative je iznad svega moralan, ali će naš zahtev za izvinjenje uvek biti na stolu – rekao je Hodžaj.

Izvor: Tanjug
Foto: Enver Hodžaj/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter